2017

Ansvarlig for arrangement: Anne


Sangen

En SOMMER fik vi ikke, men i stedet regn og blæst,
så der er lidt at snakke om til vores F/K fest…
MEN Danmarks forboldpiger, var så seje, hver og èn
de sølvet tog i Holland, hvor de sled med krop og ben.
Tænk Prins Henrik han vil ligge, helt alene i sin grav,
blot fordi Margrethe ikke ham en KONGEtitel gav!!
Her i Harlev vi os hygger – tiden altid hurtigt går,
før vi skilles – og farvel vi si’r, på gensyn næste år!

Melodi: Flickorna från Småland

Årets sang


Indbydelsen


Se indbydelsen


Fortællingen

Vi mødtes kl. 12:00 ved Harlev Klubhus ved Næshøjhallen efter nogle af os havde ledt forgæves efter klubhuset på Næshøjvej 33 - men en venlig lokal beboer viste os i den rigtige retning :-)

Vi lagde ud med frokost - en overdådighed af lækre retter. Vi sluttede frokosten med årets sang - alle sang med af fuld hals - sådan er vi jo opdraget - nogle få af os husker familehyggen på Vejgård, hvor Magda på et eller andet tidspunkt fandt højskolesangbogen frem og beordrede Kirsten Johanne hen til orglet og ind imellem Frode til at finde violinen frem. Og der blev sunget til hendes fulde tilfredshed.

Efter spisningen var det tid til lidt motion, så der blev etableret 2 rundboldhold. Vi gik til den med stor iver, mens andre spillede fordbold og atter andre hyggesnakkede. Solen var fremme på denne anden efterårsdag, så der var mere sommerligt end på flere af årets sommerdage.

Derefter var der kaffe med 3-4 slags lækker kage - slankekurene blev stillet på pause!

Vi hyggede os lidt sammen i det gode vejr. Ved 16-tiden begyndte folk at bryde op, fordi der var en fødselsdag og andet, der også skulle deltages i. Så det var flot, at så mange var mødt frem. Specielt synes jeg, det er flot at oldebørn og tipoldebørn til Jens og Magda møder så talstærkt frem.

Tak til Lykke familien for et godt arrangement. Og tak til alle jer, der mødte frem med godt humør, og dermed holdt en - efterhånden - gammel tradition ved lige. I realiteten har det været en tradition siden Vejgård børnene flyttede hjemmefra i årene efter 2. verdenskrig, at familien samledes med jævne mellemrum.

I 1993 etablerede "ældrerådet" på initiativ af Anne og Bente det årlige Kusine-Fætter Træf, som blev holdt første gang i foråret 1994.

Video

Rundbold, fodbold og hyggesnak.


Billeder

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Frokosten

Jens havde gamle billeder med - det her er Jens Lykke og Erik

Frokosten - Jens havde et rigtigt gammelt billede med fra Nordgården - det vender vi tilbage til

Peter med sød lille hund

Hyggesnak i det gode vejr

Rundbold er i gang

Alderspræsidenterne, Nanny og Kirten Johanne hyggesnakker

Max med de unge og hund

Ungdommen var mødt talstærkt frem - dejligt

Så er der kaffe med kage - lækkert

Kim og Kia taler om en opgave til Kia

Så skulle der vises håndtegn

Flere håndtegn

Og så er det slut med håndtegn :-)

Lille mand på travetur


Og så lidt slægtshistorie

Billedet er taget ved Nordgården i Voer. I hjørnet af haven havde Mads Revsbæk plantet en bøg ved hans ældste søns fødsel - han plantede også et træ ved sine efterfølgende børns fødsel - men dem ved vi ikke hvor er.

Jens Sønderbos bøg stod stadig i hjørnet af haven i juni 2017.

Ud fra billedets indhold gætter vi på billedet er taget ved Jens Sønderbos konfirmation.

Frode kunne sætte navne på nogle af personerne på billedet. Anne og Nanny opdagede Magdas forældre på billedet og Magda selv.

Magdas forældre, Lærer Jens Lykke og Johanne Lykke, kan verificeres ud fra andre kendte billeder af de 2. Magda kan ligeledes med stor sikkerhed verificeres ud fra andre billeder fra hendes barndom.

Mads's brødre er identificeret af Frode, som også identificerede "Per fra Skiffart" - Kirsten Johanne fortæller at Per hed Revsbæk til efternavn, så det må også være en bror til Mads.

En lille sjov detalje - Mads's brødres efternavn er iht. kirkebogen Revsbech - det samme som faderens. Mads's er Revsbek, som rettes til Revsbæk ved konfirmationen - måske noget med krigen 1864. Oprindeligt var navnet Refsbech - så kom Struense og tysk blev fint, og vores navn blev ændret til Revsbech - så kom 1864 og Bismarck byggede sin SIEGESSÄULE i Berlin, og NU kunne vi bestemt ikke li' det tyske, så vores navn blev fordansket.

PS: Hvis det kniber med at læse teksten på billedet så klik på højre musetast og åbn billedet i en ny fane.

Se mere om familierne Lykke, Sønderbo og Revsbæk på www.revsbaek.com